Cha’karg faj kiirtása – Adani12345

Tegnap este kipróbáltam és szerencsém is volt, ismét beadta a Cha’karg-irtást. Igen, elég hozzá egy korvettet neutronágyúval legyártani, az el tud bánni az űrvédelmi ágyúkkal.

Elég lett volna antigravitációs tankokig menni, és csak az emberi faj felfedezése után átállni megatankokra. Így hamarabb át lehetett volna gázolni a birodalmakon, cirkálója is csak neki volt.

Godanok tudtak szívatni paralizálóval, majd később egyszer az emberek. Mikor megtámadta a bolygómat, meg lehetett volna védeni egy szál tankkal. Hajszálon múlt, néha vannak ilyen hibák a játékban, hogy előremenetel helyett beforognak a tankok és akkor éri utol. Mikor nagyon kell mikrózni, akkor elég idegesítő, ha emiatt bukod el.
Másik necces dolog a 2. zaul bolygó ilyen téren, mert ott van 2 db ágyútornyos és 2 db gépágyús kerekes tank, 2 db ágyútornyos kerekessel. Csak nagyon mikrózva lehet bezúzni, és van, mikor csak sokadik próbálkozásra sikerül. A két gépágyúst ki kell nyírni úgy, hogy lehetőleg egyszer se találjon el. Ha biztosra akar menni valaki, akkor tankgyár építése után le kell gyártani még egyet, akkor már sima ügy. Sőt, ha számítasz rá, hogy ez lesz akár a lánctalpastank, a fejlesztést is előre lehet hozni. Viszont, ha beadja a Cha’karg-irtást, akkor meg kell a korvett és az MK3-as hajtómű.

Az elején azért nem kolonizáltam, mert nem lehet tudni, mi jön előbb. Lehetséges a kolonizálj 5 bolygót 2 nap alatt, akkor nagy hátrány, ha épp gyártod a kolonizálót, mert nem lesz kész időben az elfogyó a pénzed miatt. Másrészt, ha idő előtt kolonizálsz, és jön a kolonizálj 2 bolygót: 3 kolonizálót kell legyártanod, nem kettőt.
Maximalisták itt megtehették volna, hogy visszatöltenek egy korábbi mentést és fejlesztés helyett hamarabb elkezdik a kolonizáló gyártást. Mire jön a küldetés, már lesz egy kolonizáló legyártva, a második pedig majdnem. Utána lehet átmenni azonnal az ágyútoronyra és a lánctalpastankra. Így a zaulokat már ágyútornyos lánctalpasokkal lehet legyőzni.

Egy érdekes gameplay videó: Kra’heneknél sokszor bedobja a vén, hülye Istencsászár, hogy ki kell irtani a Cha’kargokat. Középjátékban pedig elég erős flottájuk van, és van pár rakétatornyos tankjuk is. Tehát kell a csapaterő, és van kb. 5 éved rá, hogy megtedd, különben kivégez. A flotta legyőzéséhez pedig nehéz korvett kell, mert 3-ból 2 hajójuk paralizálós, amihez kell a fegyverzavaró, és a nehéz lézer, nehéz torpedó, és gamma ágyú sem árt. De most jöttem rá, több mint 20 év játék után, hogy nem kötelező kinyírni a flottákat. Elég ha a bolygókat foglalod, és így sokkal könnyebb. Van legalább antigravitációs tankod, és lézer tornyod lőtávnövelővel, akkor nem nehéz 5-6 tankkal elfoglalni a bolygót. Ha otthagyod a tankokat, nem tudja visszafoglalni. 4 Megatankkal lenyomtam, a flottájával meg MK3-as hajtóművel fogócskáztam, és 90 nap után eltűntek. 40. perc környékén jött a Cha’karg. Stemaes verzióval működött, majd ki fogom próbálni a hagyományos verzióval is, hogy megy-e.

Videó róla itt:

Vélemény, hozzászólás?