Hadjáratok észszerűen – Adani12345

Nem tudom, volt-e már: hadjáratban vannak üzenetek, amik megkönnyítik jelentősen a dolgodat ha okosan reagálsz rá.

Kra’heneknél pl. beadhatja, hogy áttörés történt a kutatásban és az aktuális fejlesztés idő előtt készen van. Dátumot megjegyzed, előző mentést visszatöltöd egy nappal korábban. Az aktuális fejlesztést leállítod és a legdrágább kutatást indítod helyette. Egy erősebb űrhajó, vagy tanktípus – talán épp a Megatankot – fejleszted és már majdnem készen van. Ha a hajóknál még csak nehéz korvetted van, akkor a megatank fejlesztését leállítod, a cirkáló fejlesztését megkezded. Százezer dollárt és több évet spóroltál. Egyből mehet a cirkáló gyártása, illetve az MK5-ös hajtómű, hogy biztos ne érjen utol senki.
Ha tankok fejlesztését érzed szükségesnek, akkor pár hónappal korábbi mentést visszatöltve dupla pénzt adva a kutatásra elkészül. Megatankod hamarabb lesz és lehet rá fejleszteni az iontornyot, dupla pénz nélkül.


Kra’hen esetén a látnok van, mikor minden flottát megmutat. Visszatöltve a korábbi mentést és előre véve a fejlettebb radarfejlesztést -ezláltal több infót tudhatsz meg az ellenfelekről. Kombinált radarral már látod, mennyi hajója és tankja van; mélyűr radarral azt is, hogy milyen gyors. Ha van közeli szomszéd, akinek a flottája nem valami erős, akkor még odamehetsz lezúzni. Ezzel lelassítva az ellenséges birodalmat a fejlődésben, ha pl. nagyon közel van egy szomszéd. Ilyenkor érdemes lehet, hogy ne fedezzen fel idő előtt. Van, mikor random bolygókat rak ki a térképre. Ez azért jó, mert ha kolonizálja valaki, azt te látni fogod. Ilyenkor előre véve a tankok fejlesztését, amint látod, hogy színes lett a bolygó, lehet menni 3 tankkal foglalni. A tankokat otthagyva meg is tudod tartani, ha még nincs elég erős tankod hozzá, akkor a főépületet lerombolva kis zsebpénz áll a házhoz. Az ellenfeled elbukta a bolygóját és a kolonizáló árát. Menteni előtte kell, mert ugye messzebb menve a radar nem működik. Így ha a közelben van a flottája és utolér, akkor baj van. Ideális esetben akkor adja ezt be, mikor már kifejlesztetted a korvettet és az MK3-as hajtóművet és már ki van fejlesztve legalább a lánctalpastank ágyútoronnyal. Sőt, épp az antigravitációs tankot fejleszted. Ekkor le kell gyártanod pár lánctalpastankot és a lézer torony fejlesztésére átállni lőtávnövelővel együtt, ha még nincs.


Ha nem kell már sok az antigravitációs tankhoz, akkor inkább fejleszd ki, és utána mehetnek a tanktornyok fejlesztései. Volt, mikor vagy hét bolygót elfoglaltam így különböző fajoktól, mire felfedeztek volna. Valamint, ha felépül a főépület, már lesz radar is. Lehet, hogy van a közelben még bolygója, mindegyiket el lehet 3 tankkal foglalni, amit nem véd űrvédelmi ágyúval, vagy erődökkel. Otthagyva a tankokat nem fogja tudni visszafoglalni, 3 lézertornyos, lánctalpastank lőtávnövelővel simán kinyír vagy 12 db sima lánctalpas tankot is. Ha lenne antigravitációs tankod és magas hegy van a célbolygón, elég lesz egy is, ami a hegyre felmegy és akkor a teljes középjáték alatt védve lesz, mire neki is lesznek antigravitációs tankjai (persze a nehéz tornyot ki kell fejleszteni közben).

Háborúban álltam akkoriban már szinte mindenkivel, de mivel nem ismerték a pozíciómat, nem tudtak visszatámadni, csak az elfoglalt bolygóimat. Arra kell vigyázni, hogy gyorsabb legyél nála és ha kergetni kezd a flottája, akkor nagy kerülővel menj haza. Kémkedéssel nem tud bolygóinfót szerezni, pénzért megvenni sem, ha senki sem fedezett még fel téged. “Minden flotta látszik”-nál ha kinyírod az Emberek vagy Shinarik flottáját, és van a közelükben más birodalom, jó eséllyel máris kinyírtad az egyik potenciális ellenfeledet. Ezután a szomszédja meg fogja találni, és leradírozza a térképről. Legjobb, ha Toluen a szomszéd, ők akkor se lesznek erősebbek nálad, ha ledarálnak két erősebb birodalmat. Ameddig nincs hamvasztósugara, addig a Toluen nem ellenfél.


Shinariknál a játék vége felé megtörténhet, hogy az emberek kaját akarnak tőled venni. 3 bolygód meg is nevezik. Mondj nemet, és több pénzt ígérnek. Akkor mondj igent, és rakd tele a bolygókat hidrofarmokkal. Dőlni fog a pénz, nem is gyengén. De egy kémet ki kell küldeni szimatolni, ha gyanús lesz neki, mert meghackelik a tankjaidat. Tankonként 2 dollárból viszont megjavítják, és így is megéri bőven. Ha a kém nem veszi észre a sumákolást, akkor a következő földi harcra egy tankkal menj, azt feláldozva kiderül a hackelés.
Elején történik, hogy 4 kerekestankot 60 ezerért megvesznek tőled. Ha szerencséd van, meg tudod venni a kereskedelmi képernyőn és akkor máris készen van a feladat. De 2 tankod alapból van, építeni kell egy tankgyárat és legyártani még kettőt, aztán venni helyettük 2 tankot. Bőven behozza az árát.

Szintén csak Shinarinál van, hogy valamelyik birodalom segítséget kér, mert vírus szabadult ki és szét kell lőni a kutatóközpontokat. Utána pedig terroristákat kell likvidálni. Érdemes megcsinálni, a bolygót add vissza, különben biztosan kapsz tőlük hadüzenetet: “…barátaink XY birodalomnak nem fog tetszeni”. Adnak ajándékba hajókat, nem érnek sokat harcban, de úgy 400 ezerért el tudod őket adni. Ha eladod, küldenek többször is helyette újakat. Nem tudom, hogy ez bug-e vagy feature de szép summát hoz.

Hexa editor

Amit még lehet, bár szerintem nincs értelme: ig2nt.exe-ben lehet hexa editorral ügyeskedni. Ott van benne minden hajónál, és tanknál a gyártási idő és az ára. Átírod pl. a Rombolót 1$-ra, és az építési időt is visszaveszed, meg a kolonizáló árát is. Így már elején már lehet gyarmatosítani. Endre kipróbálta: sajnos a többi birodalom is ilyen olcsón tud rombolót gyártani. A szokásos 5-6 romboló helyett 23 támad.


Csalás nélkül is lazán nyerni lehet, pláne könnyű fokozaton. Ott veszíteni sem tudsz, a többi faj semmit se csinál, pláne nem támad meg. De nehéz és lehetetlen szinten is mindig lehet nyerni, igaz főleg utóbbin már az AI is csal, illetve akkora előnye van, hogy trükközni kell legális csalással: mentés-visszatöltés.
Csalni lehet a Cheat Engine-nel is. Avagy akármelyik memória manipulátor trainerrel. A pénzt nem tudod átírni, az védett, kifagyhat tőle a játék. Nem azt kell. A bolygó számát kell átírni, mert az nem védett infó. Megnézed az anyabolygód adatait: megjegyzed/felírod mennyi lakosa van és arra az értékre keresve a memóriában átírod mondjuk 2 millióra. A játékba visszamégy, az adót beállítod kizsákmányolóra. Vársz egy hónapot. Rengeteg pénzt kapsz, a lakosságszámot írd vissza, különben lázadozni fognak.

Vélemény, hozzászólás?