IG2 Toluen, lehetetlen szint VIDEÓVAL – Adani12345

Szombaton készült végigjátszás toluen fajjal. Vert helyzetből sikerült nyerni, minden játékos, de pláne Toluen játékos rémálma jött el, a korai felfedezés, az emberek rögtön a játék elején felfedeztek és azonnal hadat is üzentek, mikor még nekik is csak 2 bolygójuk volt.

Itt már semmi sem segített, csak a majdnem kezdeti mentés visszatöltése és gépágyús erőd kifejlesztése, kolonizálás felfüggesztésével, majd gépágyús erőd építése. A flottát megtartani sem volt esély, a tankokat letéve eladtam a hajókat, mielőtt szétlövi az ellenség. A lassabb flottára ugrik. Lehetetlen szinten kezdéskor van neki MK2-es hajtóműve, nekem ehhez nehéz rombolót kell kifejleszteni előtte. Később legyártottam egy MK2-es nehéz rombolót, és felderítettem kémekkel mindkét bolygóját. Majd 1 darab kerekes tankkal el is foglaltam a frissen kolonizáltat, mikor épp a flottájával tartott felém. Megtartani nem tudtam volna, ezért eladtam róla minden épületet, megsemmisítve a bolygót. Az AI-t meg lehet szívatni, kihasználva azt, hogy csak a bekapcsolt erődökkel számol. Ezért ha van két gépágyús erőd és mindkettő ki van kapcsolva és nincs más védelem, akkor azonnal megindul, mert úgy látja, hogy védtelen a bolygó. MK2-es hajtóművel pedig nem támad a flottára ha nem lassabb. Torpedót is kap kezdetben, így hiába fejlesztem ki, nem ér semmit: neki is van. Mivel már rendelkezik ágyútoronnyal és lánctalpas tankkal is, valamint a nehéz korvettet kezdetektől gyártja, amint készen van neki, már esélytelen megfogni. Az erődöket kikapcsolva hagytam, hogy felvegye a legyártott 3 tankját és meginduljon a bolygóra. Addig radarhatáron túlra menekültem a flottával, amint megjelent a radaromon, rátámadtam a bolygóra. Mielőtt landolt volna, a két erődöt bekapcsoltam, a két gépágyús erőd karcolásokkal elintézte a támadót sereget. Mire visszaért már ott volt a flottám és szerencsére űrvédelmi ágyút még nem épített, különben azt előbb kémekkel szabotálni kellett volna. Tele volt a bolygó gépágyús erődökkel, de ez engem a legkevésbé sem zavart, szépen szétlőttem mindent az erődök körül. A főépületet szerencsére nem védte egy sem, ez fontos, mert azt le kell rombolni, hogy ne tudjon azonnal újra építkezni. 

Ezt a taktikát lázadásszítás tankokkal módszerként ismerik az IG2 fórumon. Nem maradt tankja, így bolygót nem tudott foglalni. Flottát az AI nem támad ilyenkor, de már esélytelen volt radarhatáron túlra menekülés után. Később a bolygója hozzám csatlakozott, eladtam róla minden épületet, amiből lett egész szép bevétel, a bolygó megsemmisült, 100 nap után az emberi szövetség is. Innentől két lábbal ugrottam a kolonizálásra, 3 jó bolygót kolonizáltam, köztük egy 200%-180%-os gyártó bolygót. 4 bolygóval már ment a fejlesztés, antigravitációs, lézertornyos tankokig mentem, majd jöhetett az űrhajó laborok építése. Simán el tudtam jutni nehézcirkálóig, mire felfedezett a shinari. Őket már kaszabolta a kra’hen, előbbi kémei okoztak kis fejfájást, de már a végét járták. Még lázítottak is: ilyenkor jó eséllyel a legnagyobb lakosú bolygót veszi el a játékostól, az meg az anyabolygó volt. A mentést visszatöltöttem és leromboltam a két gépágyús erődöt, így nem okozott gondot visszafoglalni. A krah’en miután kinyírta a shinarit, azonnal nekik ugrottam. Már eléggé benne voltunk a játékidőben és tartottam tőle, hogy hamarosan nekik is lesz hamvasztójuk. Akkor már nehéz ellenfél, de megúsztam szerintem. A 24. órában estem nekik, már volt nehézcirkálója is, de szerencsére hamvasztója még nem. Így is sikerült a flottáját megsemmisíteni, és a sok elfoglalt bolygó bevételt is hozott, közben ki tudtam a mega tankot fejleszteni nehéz- és lézeres erődök ellen. Aztán következett a godan: ők voltak az urak, elég sok birodalmat már bedaráltak a végére. Viszont a godan erődöt nem épít, így kevés tankkal el is tudtam foglalni sok bolygót. Később már iontornyos mega tankokkal boldogítottam, hamar sikerült megsemmisíteni. Maradtak az antarik, ők azzal tudtak szívatni, hogy gyorsabbak voltak, bolygót foglaltak és nem értem utol a flottájukat. De végül sikerült őket is legyőzni. Kritikus pont az elején volt, mikor korán felfedeztek. Ha védekezni kell másik faj ellen és korvettet, vagy nehéz korvettet gyártani, visszaveti a fejlődést. Mire jönnek a kra’henek, már van hamvasztója, vagyis sokáig védekezni kell és csatahajót is fejleszteni.

One thought on “IG2 Toluen, lehetetlen szint VIDEÓVAL – Adani12345

  1. Az elején még ott volt mázlim, hogy hajszál híján, de megmaradt az erődöm, tanulság az, hogy a kiadási limitet használni kell és annyi pénzt kell a kasszában tartani, hogy ha újra támad mielőtt az erőd meggyógyul azonnal tud javítani. 1 újabb támadásra biztos lehet számítani de lehet, hogy kettőre is ilyen esetben. Kezdetektől gyártja az ágyútornyos lánctalpas tankjait, most mivel nagyon korán felfedezett, csak egyszer tudott újra jönni, mielőtt elfogytak a tankjai. Ha elfogynak a tankjai akkor már idő kell, mire újra gyárt, de itt már nincs gond, mert nem vár, addig, ameddig megtelik a flotta, csak annyit, ami matek szerint már elég ahhoz ,hogy lenyomja a védelmet az ismert bolygón. Ha meg minden erődöt kikapcsolsz akkor egy tankkal már jönni fog, ha két erőd van és egyet bekapcsolva hagysz akkor hoz még párat, de két erőd egyesített erővel megoldja a kérdést. Tapasztalat még, hogy jobb ha egymás mellett van a két erőd, össztűzzel lehet aprítani a tankokat még jobb ha nem a szélén van a bolygónak hanem a “belvárosban” akkor ameddig az épületeket kerülgeti már lehet osztani. Nekem itt szerencsém volt abban is ,hogy a másik oldalról jöttek a tankjai, egyébként az standard az AI-nál sosem variál, ha egyszer onnan támadott legközelebb is ott fog. Ha a másik oldalról jött volna közvetlenül az erőd felé akkor építettem volna egy parkot az erődök elé, hogy legyen mit kerülgetnie, mire lőtávon belülre ér.

    Ha az anyabolygóján nem tudod lerombolni a főépületet tankokkal, mert erőd van a közelében és nem lehet sehonnan lőtávolon belül lőni, akkor sajnos csak a kémek jöhetnek szóba, az meg rizikós, de más esély nincs meg kell próbálni célzottan a főépület felrobbantására küldeni.

    Krahen flotta esetén pedig ha már van hamvasztója, akkor csatahajó nélkül esély sincs, vagy ki kell fejleszteni és sokat legyártani, majd azokat előre tolva a csatában zavarni ma hajóit a nehéz cirkálókkal meg hátulról hamvasztózni, vagy pedig sok flottával több fronton támadni a bolygóit, 3-4 20 tankos flottával már egész jól működik 20 ion tornyos megatank sokáig elég, ha elfogytak a tankok akkor vissza a flottával a tankgyáras bolygóhoz, addig van még pár, ami foglal, ha mindegyik flotta dolgozik 3-4 bolygót elfoglalsz mire ő egyet vissza ill. arra ,hogy csiki-csukizz lekötve a főflottát elég egyetlen egy tank is, ide-oda foglaltok egy bolygót, ha épít valamit azt lerombolod mielőtt elkészül pl. erőd. A vége úgyis az lesz, hogy csak egy bolygója marad, amit épp visszafoglal, és már a flotta sem tud hízni tovább, mert nem tud gyártani ill .te gyorsabban, innen csak idő kérdése. Mellesleg ha 1v1 csatában jobbak a hajóid, ami szinte biztos azt is lehet ,hogy egy flottát a csikicsuki mellett csak azért tartasz, hogy a főflottába tartó hajóit kinyírd.

Vélemény, hozzászólás?