IG2: Pammerjoe-Vagner-Endre internetes csata VIDEÓVAL

Ha a kereskedőhajók valami csoda folytán megmaradnak, van lehetőségünk terraformálót gyártani. A gyorsabb népességnövekedés több adót generál, amit erősebb és nagyobb flottát eredményez. A torpedózó hajók ellen az ECM nyújt hatékony védelmet. Állandó mozgás javasolt harc közben: az álló célpont könnyű préda.

Ha van mit, akkor oszd meg a flottád legalább három részre és különböző útvonalakon mozogj. Az emberek reakciója, hogy az erősebb, de kisebb csoportot támadja. Csak rosszul méri fel, hogy nem a támadott egység a kisebb és erősebb. A cél, hogy az ellenség a kör közepén álljon és lássa, hogy körbe vesznek rosszak. 🙂 Űrbázis-gyűjtők ellen torpedó és ágyú nélküli hajókkal a közvetlen harc jöhet csak számításba. Csoportokat alkotva közel kell menni az űrbázisokhoz és 4-5 hajó támad egy bázist. Lesznek veszteségeink, viszont kémekkel nem tudjuk azokat megsemmisíteni. 

Csatahajónk ellen támadó több ellenséges hajó esetén derítsük ki harc közben tűzerejük alapján, hogy van-e rajtuk paralizáló. Ha igen, inkább hátráljunk és állandó mozgásban részben a fegyverzavaró megakadályozza annak használatában. Közben a felszín egyenetlenségét rendezhetjük, mondjuk a természetbe nem illő űrvédelmi ágyúkat lőhetjük ki.

Valós időben vívott földharcnál, ha fejlesztésben már elértük a megatank+lebegtető párost, akkor ezeket felszerelve tankjaink már képesek hegyeket mászni, ahelyett, hogy az egész bolygót megkerülnék a földön.

Vélemény, hozzászólás?