IG2 Kra’hen hadjárat normál szinten VIDEÓVAL – Adani12345

A korábban nehéz szinten játszott hadjárathoz képest több pénzzel és hajóval indulunk az elején. Sajnos az Istencsászár parancsait követni kell, mert közvetlen felettesünk.

Ne kapkodjuk el a kezdést. Fontos, hogy tényleg maradjunk rejtve, amíg lehet, ugyanis mindenki az ellenségünk. Az űrhajófejlesztés mellett fordítsunk kiemelt figyelmet a kolonizálásra. Olcsóbb gyártás mellett ne érjen váratlanul az Istencsászár parancsa több bolygó kolonizálására. A kezdeti űrharcok során fejlesszük ki és bátran használjuk is a torpedót: elég jól lehet vele sebezni.

Normál szintén 3 éved van kolonizálni, még akkor is elég lehet ha nem készülsz rá előre. Amint féláron gyárthatsz, rögtön gyárts. Az üzenet megérkeztekor pedig leállítasz mindent: gyártás, fejlesztés, automata építés kikapcsolása. Fel kell derítened 5 üres bolygót, és mindig a legtávolabbira kell küldeni az első hajót. Az utolsónak jusson a legközelebbi. Nehéz szinten így esélytelen: vissza kell tölteni az előző mentést, és gyűjtögess előre a fenti módon. Kellhet még egy gyár, hogy biztosan meglegyen és adót is magasra/nagyon magasra kell emelni.Ha fogy a pénz, akkor adót kell emelni és/vagy eladni a rombolókat. Ez kötelezően végrehajtandó parancs, de pl. a kereskedő vadászása és a háromszög titkának megfejtése nem az. A kalózok elkapása sem, a nem kötelezőeket nem muszáj megcsinálni. A kalózosnál középjátékban főleg nehéz szinten kell menteni előtte, mert lehet, hogy úgy folytatódik, hogy 3 bolygóról támadnak, különböző irányokból (Libatop és Cickafark kalózflották). Ha épp hódítasz, valamint hadban állsz, nem jön jól, hogy ezek kötik le a flottáidat. Nehéz szinten pedig bőven radarhatáron túl vannak, mélyűr radarral is épp, hogy láthatóak. Bizony sokáig kell keresni a kalózbolygókat. El kell inkább engedni a kalózos küldetést, vagy majd később lecsapni őket, ha már erősebb vagy.

Földharcnál a lézertornyos lánctalpas tankkal jól lehet visszavonulást szimulálva támadni az alacsonyabb hatótávú ellenséges tankokat. Normál szinten a gép nem kezd el gyorsan erősebb erődök fejlesztésébe, így azokat nem is telepíti, ha időben hamar megtámadjuk az ellenséges bolygókat. Minden Imperátor álmát elérve, a hamvasztósugár kifejlesztésével elindulhat hódításunk, melyhez az Istencsászár hozzájárul pár “leselejtezett” hajóval:

Vélemény, hozzászólás?