IG2 Védd meg a Toluent küldetés VIDEÓVAL – Adani12345

Az antari hajtóművek biztos előnyt nyújtanak egy nemkívánatos találkozással szemben. Holott elsőként fel kell deríteni a kra’hen bolygókat, hogy merről várható a támadás.

Ennél a küldetésnél is az űrfölény megszerzésére kell törekedni. Ha űrben erősebbek vagyunk az ellenfeleknél, akkor a földi harcot eltolhatjuk későbbre. A kra’hen agresszivitása miatt folyamatosan figyelemmel kell kísérni az aktivitását. Még kisebb flottával is szívesen megtámad bárkit. Az űrbázisok még egy közepes portyázó flottát is képesek megritkítani. A sajátosságok miatt rakéták és ágyúk felszerelése jöhet szóba. Ha át is törnek a védelmen, a lézeres erődök elintézik a bolygón a megmaradt tankokat, feltéve, ha rendelkezünk ilyen erődökkel. Amint megerősödtünk űrben és földön is, indítható a tisztogató hadjárat.

A legfontosabb, hogy az elején rögtön adj egy bolygót a toluennek, jó messze, hogy ne lássa a kra’hen. Másképp nem tudod megvédeni. Utána jöhet a szokásos antari taktika: legjobb hiperhajtómű, tankokat fejleszteni, űrcsatákat kerülni. Legegyszerűbb védekezés, ha miden bolygódat földből véded tankokkal, vagy erődökkel és nehéz korvettet kifejlesztve MK4-es hajtóművet és napalmbombát felrakod a hajóra. Ha ágyúk védik a bolygót, arra elég a napalm bomba; tankok terén antigravitációs tank nehéz toronnyal, vagy akár megatank is lehet, de nem feltétel. A bolygókat védheted akár 1 antigravitációs tankkal is lőtávnövelő és nehéz toronynál biztos, ha fel tudsz menekülni egy hegy tetejére, ahová nem tud lebegtető nélkül feljönni. Steam verzióban nem nyerő, ott van alapból lebegtetője, nagyobb a lőtáv és a folyamatos hátrálás működik. Persze le lehet nyomni a flottáját is, ha úgy akarod, akkor már sima ügy. 1-2 hajóval már támadni fog: űrbázis a bolygóra vagy területvédő 1-2 hajós flották kritikus pontokon és féken lehet tartani. Én inkább ezt használom, mert az űrbázis és ágyú csak egy bolygót véd, így meg tudok egyszerre többet is. Egy hajót kell tartani radarhatáron, úgy, hogy ha feltűnik a flotta azelőtt el tudd kapni, mielőtt eléri a bolygót. Sokszor bejön az is, hogy űrbázisokat raksz egy bolygóra, amire nem teszel földi védelmet. Valamiért az AI az űrbázissal nem számol, mikor prédát keres, ha gyár is van rajta, akkor még valószínűbb, hogy odamegy. Valahogy úgy működik az AI, mikor eldönti melyik bolygót támadja, hogy elsősorban gyártó bolygókra fáj a foga. Ha nincs rajta védelem, szinte biztos arra megy. Teljesen védelem nélküli bolygók tucatjai mellett is elmegy, sokszor jól jön mikor épp darálsz be egy birodalmat és a galaxis másik végén jön egy másik birodalom támadó flottája. Nem peremvidéki bolygón gyárakat kell fent hagyni és szinte biztos rárepül arra. Így hamarabb odaérsz, nem fog tucatnyi bolygót elfoglalni mialatt odaérsz, hogy lecsapd.

Másik, amit néz, hogy van-e földi védelem, tank vagy erőd, légvédelmet nem veszi figyelembe. Talán az űrvédelmi ágyút igen, de ha egy bolygón csak űrbázisok vannak, azt védtelennek veszi, ahogy megfigyeltem. Ha gyárak is vannak rajta, akkor 99%, hogy azt fogja támadni akkor is, ha a többi bolygón csak 1 darab tank van. Neki meg akár 100 is van a flottában és a matek szerint simán kinyírná, de amúgy is, mert ennyi tanknál nem tudsz elég ideig hátrálva aprítani. Hiába van nagyobb lőtávod, csak akkor nyerhetsz ha nincs lebegtetője és nem tudja elérni. Vagyis röviden: a flottáját ha sikerül akár több rohamban kilőni, akkor egyik bolygóra, amit lát, űrbázisok a többire 1 tank és a kezdeti flottával mindig bepróbálkozik, de mindig bedarálják az űrbázisok.

Akár végtelen ideig is lehet halogatni a kra’hen legyőzését, arra kell csak vigyázni, hogy a toluent ne találja meg, veled nem fog foglalkozni. Amíg meg nem támadod, a Toluent keresi. Szintén AI sajátossága, hogy sosem vív önszántából többfrontos háborút, ha valakinek hadat üzen, nem fog másnak, ameddig le nem győzte teljesen. Ezt is ki lehet használni kra’heneknél. Ha a szomszédaid és még nem lenne szerencsés, ha neked ugrana: akit épp támad, adsz nekik bolygót jó messze. Kra’hen nem tud kémkedni, így nehezen találja meg az ellenfelet. Arra kell itt is vigyázni, hogy bolygókat próbál kolonizálni, úgy keresi a toluent. Ha a közelében kolonizál, le kell rohanni azt a bolygót, mielőtt felépül a főépület.

Védd meg a toluent:

Vélemény, hozzászólás?