IG1 bolygóvédelem taktika – Prímás

A bolygóvédelem űrvédelmi ágyúkkal működhet, ha elég nagy távból látható az ellenség és még van kb. másfél nap a lövegek fölépítésére. Hasonló taktika lehet, hogy kevés tank (vagy 0) van a bolygón, ellenben jó sok laktanya/erőd van rá építve.

Amikor az ellenséges flotta már majdnem elérte a bolygót, akkor hirtelen nyomd tele tankkal, majd válts 3. sebességfokozatra! A következő pillanatban már megy is a harc a bolygóért, és mókásan tud kinézni, amikor az ellenség a földi harcban szembe találja magát 50 tankkal. Ha a flotta távol van, a tankokkal föltöltött bolygót elkerüli és keres egy másik (szintén gyenge földi (!) védelmű) bolygót. Ez akkor lehet hasznos, ha pl. frissen vertél vissza egy akármilyen flottát úgy, hogy a lövegek alig sérültek, aztán a harc után mindegyik 98%-os sérültségű, és emiatt nem működik. Ekkor az előbbiek szerint telepakolod a bolygót földi egységekkel, amíg nem javulnak meg a lövegek, és akkor addig biztonság van (persze ez alatt az idő alatt legyen másik, 0 földi védelmű bolygód is, hogy legyen máshova támadni a következő flottának).

Másfél nap, mire felépül, tehát radar 3, vagy orbitális műhold nem árt, ha van. Van olyan megoldás is, hogy nincs semmi földi védelmem. Csak óvóhely. Majd szétvágott az ideg mikor a gyökér dargslan tankosok szétlőtték a fél városomat. Kipróbáltam a visszavonulós trükköt, tényleg működik. Egyszer visszaadta a légi harcot, de tök piros volt az összes földi lövegük, csak ráfújtam és pukkantak is. A többi esetben visszavonulás és földi harc jött.

One thought on “IG1 bolygóvédelem taktika – Prímás

  1. Én eleve úgy játszottam a tankok a raktárban voltak és csak támadás előtt raktam le a bolygókra, így nem kellett minden bolygón tankokat tartani, elég volt kevesebb is. Ha már azonnal lehet tankok elvenni és letenni a bolygóra és flotta sem kell hozzá, mint a 2. részben ki lehet ezt használni., Főleg a 3. pályán jön jól, hogy elég védelemnek 8 közepes tank és mindig oda rakod le ahol épp támad.

Vélemény, hozzászólás?