IG2 Iberon lehetetlen szinten VIDEÓVAL – Adani12345

Az olcsóbb kolonizálóhajó és gyorsabb legyártása némi reményre adhat okot. Kell is terjeszkedni, mert az irdatlan magas költségeket csak több bolygó adóbevételeiből tudjuk fedezni. Biztos, hogy lesznek hamar felfedezett szomszédok, akiknek fáj a foguk a bolygóinkra. Tehát elsőként űrhajólaborokkal kell fejlesztenünk.

Lehetőleg ne hagyjunk meg élő szomszédokat, mert ezen a lehetetlen szinten az agresszivitásuk nem teszi lehetővé a békés egymás mellett élést. A vagány kereskedőket, akik berepülnek a radarunkon, bátran semmisítsük meg. Sajnos a shinarinak vinne legalább dupla hasznot, melyet eszméletlen találmányok kifejlesztésére költene: paralizáló, hajómanipuláló, cirkáló hajóosztály. Az épületek kapcsolgatásával itt is intenzívebb fejlesztést érhetünk el. Mivel a kémelhárítás ennél a fajnál igen gyenge, az elhárítókémnek kell képzettnek lennie.

Az űrharcnál torpedókkal és ágyúkkal tudunk támadni. Másoktól darabolós találmányt kicsi az esélyünk, hogy el tudjunk lopni. Az bolygók egymáshoz közeli kolonizálása esélyt ad a tovább tartó rejtőzködésre és a viszonylag zavartalan fejlesztésekhez. A cél természetesen a hamvasztósugár kifejlesztése és felszerelése. A erőltetett tempóban véghezvitt hódítás kevésbé ellenálló földi védelemmel, gépágyús erőddel szembesíthet bennünket. Észszerű, de bátor támadások hozhatják el a végső győzelmet.

Iberon, lehetetlen szint:

Pont tegnap toltam egy ugyanilyen játszmát. Iberon fajnál nagy előny az olcsóbb és gyorsabb kolonizáló gyártás mellett, hogy dupla sebességgel építkezik, így a kolonizált bolygón is hamarabb készül el a főépület. Viszont a felelőtlen terjeszkedés korai felfedezéshez is vezet, így csak módjával. Technológiai fa pedig ugyanaz, mint a kra’hennél. Kivéve, hogy nincs külön POD a tanksilónak nehézcirkálón. Nehéz korvettnél viszont itt is van külön pod a pajzsoknak: nehéz torpedó és ionpajzs jó kombináció lesz. Kémkedés van, de nem valami erősek, bolygóinfónál bonyolultabb küldetést nem nagyon lehet rájuk bízni, de szerencsére nem is kell.

Itt egy frissebb, alig 1 hetes játék:

Megint szívattak minden irányból, és a kémelhítás is gyenge Iberonéknál. Gyakorlatilag az iberon egy módosított kra’hen: ugyanaz a tech-tree, de nincs meg a kémkedés hiánya. Ami szerintem inkább előny a kra’hennél, mint hátrány: kémkedésük nem túl erős, hiába vannak jó kémeik. Sehol sincsenek a többiekhez képest, sok a sikeres szabotázs, meg infószerzés. Előnyként megkapta a dupla építést, meg az olcsóbb kolonizálógyártást, de ez utóbbit akkor tudja csak kihasználni, ha nem fedezik fel korán. Úgy 5-6 bolygóig legalább, hogy legyen idő nehéz korvettig elmenni, ahol már lehet harcolni a torpedókkal pajzsok mellett; illetve nehézcirkálót hamvasztósugárral ha sikerült belőle időben legyártani legalább kettőt, már megnyerted a játékot. Nincs ellenfél, ha a kra’hent időben bedarálod. Toluent úgyis megeszi reggelire valaki addig jó esetben.

Toluen is kra’hen gyakorlatilag, de velük jobban elbánt a sors vagy a fejlesztőcsapat. Azért, mert van kémkedésük, így kémek ellen ők sem védettebbek, mint a kra’hen, de nincs se kolonizálógyártás-bónusz, sem az, hogy külön pod van a pajzsoknak. Szaporodási bónusz van, de sokat nem jelent, mert megtorpan a növekedés, majd stadionhiány miatt is sokkal hamarabb. Viszont a külön torpedó pod hiánya miatt szinte biztosan elsők között darálja be őket valaki, mivel nehézcirkálóig távolsági fegyvere nincs. A gép torpedózik, de így nincs pajzsa és hamar szétkapják a flottát, nincs paralizálója sem. Bombáknak van külön POD-ja a hajókon, de az sem ér semmit: korvett szinten esetleg, hogy egyszerre tud ágyúval lőni és napalm bombával az űrvédelmi ágyúra. Ez tényleg csak a játék elején előny, ha már van két korvetted és neutronágyúd, nehéz lézered. Nem ellenfél egy űrvédelmi ágyú bomba nélkül sem. Bombákat meg csak űrvédelmi ágyúk ellen lehet használni, űrharcban nem. Hiába torpedózik, ha már van ECM a hajókon, és amint elmozdult az ajándék nehéz korvettektől fejlődésben, a legtöbb faj már felteszi az ECM-et. Mire meg eljutna az AI addig, hogy hamvasztósugaras nehézcirkálót gyártson, már vége a dalnak.

Vélemény, hozzászólás?