Open IG1 tesztelés VIDEÓVAL – Adani12345

Karnok Dávid vezetésével készült remekművel az Open IG-vel eljutunk a Garthog történet közepéig live videó segítségével. Újdonság a hagyományos IG1-gyel szemben, hogy be van építve az épületfejlesztés, és az automatikus építkezés által nem kell minden új épületet egyesével leraknunk. Java alapokra épülve megszűntek a kompatibilitási problémák a számítógépek között és akár Linux, vagy Mac OS alatt is futtatható.

Az ötletesen létrehozott új elemként használhatjuk akár a feketepiacot, ha valamilyen felszerelésre, vagy hajóra égető szükségünk lenne. Viszonylag kedvezményes áron megvásárolhatjuk a saját tartalék vadászgépeinket, nem kell az amúgy is “fukar” ezredesnél utánpótlásért könyörögnünk. A képernyőfelbontást illetően is történt előrelépés: pl. 4K felbontású képernyőhöz is igazíthatjuk a játékot belülről. A feliratozott és többnyelvű, narrátoros videókkal új színt kap a játék. Az automatikus flottafelszerelés pedig sok ezer kattintástól és izomgyulladástól kíméli meg a kezünket.

A nagyobb bolygófelszínek jobb építkezést nyújtanak az emberlakta kolóniákon, ezáltal akár jobb körülményt biztosít a kutatásoknak több laborral. Az egyes képességpontok (skill) variálásával a játékos mentalitásához igazítható a játék, hogy milyen faji tulajdonságokat részesít előnyben a hadjárat során. Lehet bankár, katona, szociálisan érzékeny diplomata, vagy űrkutató beállítottságú a játékos. A korábbi IG1-ben fellelhető hibák kihasználásának nagy része nem alkalmazható az Open IG-ben, a hiánypótlásra viszont elég sok pluszfunkciót kapunk az új játékban. Kezdő játékosok is megtalálják benne azt a nehézségi szintet, amelyiken ők is sikerrel teljesítik a hadjáratot.

Külön csemege, hogy más fajokkal játszva is tudunk hadjáratot indítani. A fokozatos hibajavítás által már a gépi ellenfelek is agresszívebbek lettek, ha épp nem a Galaktikus Birodalommal játszunk főkampányt. Földharcnál a tankok lettek mozgékonyabbak, meg talán a kinézetük lett más. Mondjuk Behemótoknál tényleg nem hátrány, hogy a korábbi IG1-ben mire odaértek egy épületet szétlőni, addig nyugodtan hajat moshattunk. 🙂

Összességében a gondos tervezőmunka, a csapat kreativitása, a kiváló munkatársak új élményekkel teli IG1-et telepítettek a gépeinkre. Köszönjük!

Open IG telepítő (Java csomag megléte szükséges)
Java telepítő
Open IG weboldal

Adani12345 közvetítésében az Open IG:

2 thoughts on “Open IG1 tesztelés VIDEÓVAL – Adani12345

  1. Ami nagy bug és gyakorlatilag legális pénz cheatet eredményez, hogy az első pályán nem léphetsz tovább addig, ameddig minden épületet nem javítasz meg teljesen, sőt ha lerombolsz egyet akkor is újra kell építeni. Én pl. alapból úgy indítok, hogy lerombolom a kutató központot, így lesz pénz főépületre. Ameddig nem építed vissza nem adja be a Thorin küldetést, így gyakorlatilag akármennyi pénzt összeszedhetsz. Na meg az alap játékban a katonai űrkikötőt elég 49%-ra javítani, hogy működjön, itt nem, ameddig nincs teljesen megjavítva addig beakad a játék.
    Második pályán szintén lehet időt húzni, hogyha nem építesz asszem a Centronom bolygóra párologtatót.

    Viszont a mezon löveg elcsórás itt nem megy, se a kolonizálós bug.

  2. Viszont van olyan mód benne, hogy át tudsz váltani másik játékosra így lehet pl. nézni a Dargslan hogy áll, végtelen pénze és flottája van. Végjátéknál lehet gyorsítani kissé a dolgot, ha rámész egy Dargslan bolygóra átváltasz Dargslan birodalomra, lebontod a katonai épületeket és elveszed a tankokat és utána támadod meg a bolygót.

Vélemény, hozzászólás?