IG1 Bolygóvédelem és nagyobb hajók késlekedése – 5API

A dargslan teljes flottájával támadja a bolygód. Védelmed 5 mezonlöveg, meg 1 planetáris pajzs 2.0. Először a vadászgépeket küldi rád. Aztán 4 csoport vadászt (14 darab), meg néhány rombolót. A rombolókat leszeded, és az összes lövegeddel egy 14-es vadászcsoportot támadod. Amíg van mind a 4 vadászcsoportból legalább 1 db vadász, addig nem jön rád másik nagyobb hajó, mert hibás, és a hátsó rombolókkal támadnak, amelyek nem tudnak kijönni.

Mikor a védelmed legalább 10-et kinyírt az egyik csoportból (nézed az ellenséges veszteségeket a statisztikában), akkor kijelölöd a másik csoportot. és ezt addig csinálod, míg mindegyik csoportból kb. csak 1-2 db vadász maradt. Utána szépen leszeded őket egyesével. Addigra odaérnek a rombolók, meg a csatahajók, és a vadászok nem vonják el a mezonlövegek tűzerejét. Ergo: ha figyelmetlenség van, akkor csökkentheted a veszteséged. Hátránya ennek a taktikának, hogy ha leszeded az egyik 14-es vadászcsoportot, ugye jönnek a nagyobb hajók, és lehet, hogy össze vissza-keringenek, míg odatalálnak.  Volt már olyan, hogy ezzel a taktikával – amit fentebb írtam – visszatöltős volt a dolog, mert buktam a teljes védelmet, de az extrém eset volt. Annyi előny azonban van, hogy nem kezd lövöldözni az űrbázisaidra a többfejes rakétákat, és az meg teljesen véletlenszerűen csapódik be az űrbázison lévő rakétazavaró miatt. Lehet, hogy a dargslan kapja meg a rakétákkal, de az is lehet, hogy a játékos, mert vagy úgy csapódnak be; vagy bolygóhoz közel lövi ki az űrbázis a keringő dargslan rakétákat, és akkor bizony a lövegek is sérülnek. Plusz megtakarítod 3×125000 kreditnyi űrbázis árát, plusz a fejlesztési költségeket, ami megint 100 ezrekre tehető.

Hátránya ennek a taktiknak, hogy ha leszeded az egyik 14-es vadászcsoportot, ugye jönnek a nagyobb hajók, és lehet, hogy a vadász elvonja figyelmetlenség esetén a mezonlöveg tűzerejét, és a rombolók a csatahajóval bealkothatnak. De az is lehet, hogy úgy keringenének a vadászok, hogy a nagyobb dargslan hajók meg nem férnének oda, és a lövegeid sokkal kisebb tűzerővel szembesülnek egyszerre.”
100 szónak is egy a vége, 5 mezon meg egy pajzs 2.0 megfog egy teljes dargslan flottát, ügyesen kell mikrózni. Ha meg elvesztenéd a bolygót véletlenül, akkor azt tudom mondani: “Bízzál Istenben, és mentsél rendszeresen!

Azt tapasztaltam, hogy ez az inverz sérülés nem minden esetben jön be. Láttam már olyat, hogy teljes ecalep flottát alaposan elvert a dargslan, de újabb tapasztalat, hogy sullepekkel sikerült korán szövetséget kötnöm, és ők is teljes flottával mentek a dargslanok ellen, és egy komplett dargslan flotta esett el, miközben a sullepek 20 óriás űrhajóval folytatták útjukat. Szóval vannak itt érdekességek… A csaló dargslanról csak annyit, hogy én korábban már írtam, hogy kb. 30 darab egész flottájukat szedtem le, és még mindig ugyanannyival jött, és akkor éppen a hexaeditoros pénzcsalással játszottam.

Vélemény, hozzászólás?