IG1 űrharc és földharc taktikák – Prímás

Kihívásként próbáljátok meg úgy végigjátszani a játékot, hogy csak földi harcra rendezkedtek be (mindenféle hiba kihasználása nélkül természetesen). Jócskán le tudja lassítani a terjeszkedést az a tény, hogy nincs elég tank egy újabb bolygó bebiztosításához. Nem beszélve a laktanyák, erőművek, stb. megfelelő elhelyezéséről.
Érdekesség, hogy ilyenkor a sullepek jobban szeretnek majd. Olyannyira, hogy egy földön visszavert sullep támadás után 20-ra emelkedik a velük való kapcsolatunk diplomáciailag.

Dargslanok ellen: 5 mezonlöveg + bolygópajzs 2.0, űrbázis nem kell. Elsőnek küld pár rombolót + a vadászgépeket. Mindig előbb a rombolókat szedd le, amint lőtávodba érnek, aztán nekiugorhatsz az egyik vadászcsoportnak. Ha végeztél vele, egy romboló még megindul, aztán (asszem még 1 csoport elintézése után) megindul az egész flotta. Fontos: a bolygópajzsot mindenképp védd, tehát ami romboló arra megy, azt támadd meg. Ha belé lősz egyet, már a mezonlövegnek ugrik neki és a bolygópajzsot békén hagyja. Amíg az első csatahajó nincs lőtávon belül, addig minden mezonlöveg egy-egy rombolót lőjön (pikk-pakk lekapják, szóval amint egynek annyi, pause és keress egy újabb célpontot). Amint csatahajó van a közelben, azonnal annak kell nekiugrani, mert az az igazán veszélyes.

Tehát a lényeg űrharcnál: 
1. Ne a vadászokat lődd, csak ha nincs más. 
2. Bolygópajzsot védeni. 
3. Csatahajókat mihamarább leszedni.

Földi védelem:
3-4 laktanya/erőd -ha van- a bolygó valamelyik szélére (ahova tankokat tud lerakni), és oda mehetnek a saját tankjaid (20-30 behemóttal már biztosan meg lehet fogni egy teljes támadó sereget). Itt azt használjuk ki, hogy a dargslanok mindig oda pakolják az egységeiket, ahol a mieink vannak. Hozzáteendő az 5 mezonlöveg+bolygópajzs védelemhez, hogy ha tartod magad a leírtakhoz, akkor kis odafigyeléssel veszteség nélkül túléled a támadást (gyakran kell majd a pause). Kisebb kihagyások esetén elveszhet 1 mezonlöveg vagy a bolygópajzs, de ahhoz igencsak el kell rontani valamit, hogy betörjék ezt a védelmet. Sebesítsd meg annyira a légvédelmet, hogy amikor ténylegesen földre akarsz támadni, akkor a löveg(ek) + a pajzs (ha meghagyod) 50% fölötti sérüléssel rendelkezzenek (láthatod a bolygó kolóniáján már kémműhold 1.0-val is, ha egy épület 50% fölött van, akkor ugyanis vörös színnel látszik a térképen).

Vélemény, hozzászólás?