IG1 lövegek inverz sérülése és a dargslan nem csal – Prímás

A dargslan flotta szerintem nem cheates. Szimplán csak az a legerősebb (najó, egy maxos ecalep flotta elgatyázza), és a Darglan Királyság a legnagyobb és legfejlettebb birodalom a galaxisban, így nekik van a legnagyobb adóbevételük.

Két flottájuk van – az egyik a hódító, a másik a vadász, amelyik mindenki más flottáját irtogatja, ha a közelébe téved. Ezért van mindenki másnak apró flottája. Közben meg a dargslanok csak gyarapodnak (gyakorlatilag földi egységeken kívül mást nem nagyon szoktak veszteni a többi néppel való harcban), így nem csoda, hogy a semmiből képesek teljes flottát előteremteni. Azért is merem ezt mondani, mert egy alkalommal normál fokozaton nagyon gyorsan följutottam flottaadmirális szintre, és szinte azonnal nekiugrottam a dargslanoknak. Nem volt teljes flottájuk, és soha nem is állítottak ki nagyobbat. Onnan is lehet figyelni a folyamatot, ha cheattel azonnal fölugrasz flotta admirálisra, és megfigyelheted, hogy a dargslanoknak lesz legelőször flottájuk 1 db csatahajóval; majd szép lassan gyarapodni kezd. Nincs ez máshogy a többieknél sem, csak nekik ez lassabb. Természetesen a sullepek jönnek másodiknak és így tovább…

A másik, ami azonnal megfogott: a lövegek 98%-os sérülése csata után: próbáljátok ki, inverz módon sérülnek. Ha a csatában 40%-ot sérül, utána 60%-os lesz a bolygón. és fordítva is így van: a 90%-ra meglőtt löveg a csata után 10%-os (vagy a körüli) lesz. Ezért van, hogy pl. egy sullep támadás után, ami talán kb. csak a bolygópajzsot vakarja meg 5 mezonlövegnél, minden löveg 90% körül van. Erre játszva simán el lehet foglalni pl. az összes bolygót parancsnokként – és ami a szép, hogy ezzel a taktikával pl. a Center 1-en kezdve el lehet csórni a bolygópajzs v2 és a mezonlöveg terveit, mielőtt admirális lenne az ember.

One thought on “IG1 lövegek inverz sérülése és a dargslan nem csal – Prímás

  1. Sztem csal a Darslan legalábbis hajókat jóval gyorsabban és olcsóbban gyárt, mint más.

    Inverz sérülés bugot kihasználva a 3. szint gyerekjáték, mezonlöveg elcsórása után Garthog hiába támad esélye sincs, miután minden bolygón felépült az 5 mezonlöveg, onnantól tank nem is kell csak támadásra, ha netán égis átjut a légvédelmen a laktanya tervet is elcsórva a laktanya és a 8 földi egység megfogja.

Vélemény, hozzászólás?