IG2: Antari lehetetlen szinten, VIDEÓVAL – Adani12345

Az Antari Birodalom hajói gyorsabb hajtóművel rendelkeznek. Ezek főleg menekülésnél, a játék vége felé pedig üldözésnél jönnek jól. Sajnos nem használnak paralizálót, manipulálóról is csak olvastak, így kölcsönözniük kell ezeket más birodalmaktól.

A helyzet nem reménytelen, viszont jól át kell gondolni a hadjáratszerű játékban, milyen lehetőségeink vannak. Érdekes, hogy a kémeik nem a legjobbak közé tartoznak, viszont képesek felemás eredményt hozni 1-1 akcióban. Itt a szerencsére lehet gondolni. Űrhajó-fejlesztéssel indíthatunk, szegény kereskedőket érdemes levadászni, hogy a Shinari Birodalomnak nem adjanak extra bevételt. A paralizálós+manipulálós shinari nehézcirkálók és csatahajók már a hajótest erősségében is vetekszik más birodalmakéval. Avagy ne adjuk meg a lehetőséget a játék közepe-vége felé bizonytalan kimenetelű űrcsatáknak, mert a játék elvesztése úgy csak idő kérdése lenne.

Más birodalom gyors felfedezése és védtelen bolygóik lerohanása megnöveli bevételeinket és gőzerővel tudunk a flotta fejlesztésére koncentrálni. Meg kell említeni a kémeket is: első körben kémelhárításban gondolkodjunk, hiszen más birodalmak támadó kémei irtózatos pusztítást tudnak okozni a flottánkban is, ráadásul állandó visszatérő vendégek lesznek. A jól kiképzett antari elhárítókémek akár át is állíthatják az ellenség kémét.

A földi védelmünket gépágyús erődökkel biztosítjuk, hogy ne rohanjon le minket az épp megtámadott birodalom lassabb flottája. Tehát legalább az MK3-as, 14-es sebességet adó hajtómű kifejlesztése elegendő a feldühödött flották elöli menekülésünknek.  Az esetleg elfoglalt, éppen főépületet építő friss kolónia lerombolható, mert nincs reális esélye, hogy megvédjük a visszafoglalástól. Fedezi kevés pénzzel az amúgy is magas hadi kiadásunkat.

Az időben előbb bekövetkező, elkerülhetetlen földi ütközeteknél nagy segítségünkre lesznek a gépágyús erődök. Próbáljuk tankjainkkal feléjük terelni az ellenséges tankforgalmat, hogy amíg visszalövünk rájuk, az erődök is ritkítsák őket.

Antarik előnyét jól ki lehet használni, a gyorsabb hajók és a jobb radarok sokat jelentenek. A gép sokáig mk2-es szinten lesz az ajándék nehéz korvetteket gyártva, nehéz romboló+kombinált radar+ mk2-es hajtóműnél lézertornyos lánctalpas tankokkal minden űrvédelmi ágyúval nem védett bolygója foglalható.

Űrcsata nem lesz, mert nem fog utolérni, kombinált radarjuk azt tudja mint a mélyűr radar más fajoknál, látod az ellenséges flotta sebességét is, ill. sima radarral is látod mi van a flottában. Kombinált radarral lehet deríteni messzebbre hamarabb találsz prédát, elfoglalod minden bolygóját az anyabolygó kivételével, amit nem tudsz és gyúrsz a korvettekre, hogy az is meglegyen ( nehéz korvett és napalm bomba már elég), addig meg lehet foglalni a kolonizált bolygóit, közben gyártva lézertornyos tankokat meg is tudod védeni ha otthagyod a bolygón.

Erődök helyett ha a játékhelyzet lehetővé teszi -vagyis nem fedeznek fel addig, ameddig nincs lézertornyos lánctalpas tank kifejlesztve-, tankokkal jobb a bolygót védeni. Nagyobb lőtáv miatt nem tud az ellenség foglalni, a tankok támadásra is használhatók, az erődök pedig nem. Lézertornyos lánctalpastank elég sokáig kitart: hosszú ideig megreked az ajándék ágyútorony+lánctalpastank szinten. “Steam” verzióban kap lebegtetőt is, így csak a menekülés jöhet szóba. Folyamatosan a sima verzióban a hegy tetejére felmegyek, ahová nem tud feljönni. Nagyobb a lőtávom, tehát simán legyőzöm. Lőtávnövelőt kevés faj használ, először lebegtetőt fejlesztik ki és teszik fel a lézertorony után. Ágyútoronnyal 8-as a lőtáv, lézertoronnyal 10, lőtávnövelős lézertoronynál pedig 12. Ezt nem fogja elérni egyhamar, csak antigravitációs tank szinten, ahol rakétatoronnyal már 12, rakétatorony 2-vel 14 lesz a hatótávja. Rakétatornyot nem használok, az iontorony erősebb és nem lehet zavarni.

A játék végén ránk váró űrcsatákban hatékony támadóerőt ad az antianyagsugár+ágyúk kombinációja. Látványban nem közelíti a hamvasztósugarat, de hatékonyan pörköli az ellenséges hajókat.

Antari, lehetetlen szint:

Vélemény, hozzászólás?