IG2: Shinari hadjárat nehéz szinten – Adani12345 VIDEÓVAL

A hadjárat gerincét a kémkedés adja: használjuk ki ezt az előnyt és erre építsünk. Az űrkikötő bekapcsolásával a bolygóra csábítjuk a kereskedőket, mely rendkívül fontos bevételi forrás egy kereskedelmi központtal kiegészítve.

Nehéz szinten az inaktív laborok közül először a tanklaborokat érdemes aktiválni. Bármilyen furcsa, a tankfejlesztéssel kezdjünk. Egy esetleges cha’karg támadást az űrvédelmi ágyúkkal tudunk kivédeni. Az eleje sajnos kétesélyes, hogy űrcsatába, vagy földi ütközetbe kényszerülünk. Kifizetődőbb tanktornyot és tankokat fejleszteni, mivel jelentős létszámbeli fölénnyel szembesülünk a földi ütközetek során. A mondás itt értelmet nyer: “Nem a mennyiség számít, hanem a minőség.” Nagyobb tűzerővel jóval több gyengébb ellenséges tankot tudunk leszedni. Kerüljük a közelharcot: menekülést színlelve tudunk visszalőni rájuk a mi lőtávunkon belül.

Nyugodtan használjuk az épületek ki-bekapcsolását -attól függően, hogy mikor kell pl. egy kereskedőért aktívvá tenni egy kereskedelmi központot, vagy űrkikötőt -, az űrképességek fejlesztéséhez második mozzanatként kezdjünk. Zaschkin professzor elfogásához szükség is lesz erős hajókra. A növekvő vulkanikus aktivitás történetrészt garantáltan megkapjuk ezen a fokozaton. A hajók elfogásánál létfontosságú a hajókra felszerelt paralizáló.

Az időben felfedezett, paralizálót nem használó birodalmak leigázása által helyzeti előnyhöz juthatunk pénz és fejlesztési sebességet illetően. A többletbevételből tudjuk kémeinket beszivárgásra képezni, hogy eredményesen dolgozzák meg az ellenséges hajókat. A szükséges földharcot kényelmesebben megvívhatjuk a hamarabb kifejlesztett antigravitációs tankokkal, akár nulla veszteséggel. Nagyobb lőtávunk hatékony a földi erődökkel szemben is. A célként is értelmezhető hajómanipuláló pedig eldönti az űrcsatát.

Shinari hadjárat, nehéz szint, visszatöltés nélkül:

One thought on “IG2: Shinari hadjárat nehéz szinten – Adani12345 VIDEÓVAL

  1. Hajómanipuláló nagy előnye, hogy már Cirkáló szinten megvan, ha sikerül legyártani pár manipulátoros cirkálót mielőtt komolyan betámadtak volna már mellényzsebben a győzelem, pont mint Krahen vagy Iberon esetén a hamvasztós nehéz cirkálóval.

    A játék eleji dilemmán pedig ,hogy Chakarg jön-e hajókkal vagy kalózbolygót kel foglalni mentéssel lehet segíteni ha nem a várt jön vissza lehet tölteni a játék eleji mentést és célirányosan készülni. Ha eladod az összes hajót nem fog a Chakarg jönni. A kalózbolygós kezdés előny, mert megspórolsz vele egy kolonizálást, ami a játék elején nem kis összeg, megkapod a bárt is, így nem torpan meg a népességnövekedés 30 ezerig ( ha nincs bár akkor is lehet parkokkal pótolni ,de drágább megoldás és nem építi meg magától figyelni kell rá.

    Van mikor beadja a dupla pénzen eladható rombolókat is , akkor megéri gyártani kezdetektől fogva amennyit csak sikerül és eladni, ameddig lehet. Volt mikor még a játék elején tudtam venni kerekes tankokat is, így később mikor jött a javaslat, hogy kellene 4 kerekes tank időre és 60 ezret fizetnek érte már ott volt a bolygón, hármat vettem összesen kb .10 ezerért egyik sajátomat hozzácsapva meg is volt és 60 ezerért átvették 50 ezret simán nyertem rajta.

    Középjátékban ha azt kapod, hogy kalózbázist találtunk és söpörd el akkor is érdemes menteni, mert nem biztos, hogy megéri pláne nehéz szinten ha ezután a Libatop és a Cickafark kalózflották és társaik jönnek erős hajókkal és a szélrózsa minden irányból foglalni és és velük kell hadakozni hódítás helyett megbosszulhatja magát. Pláne, hogy radarhatáron túlról jönnek, mélyűr radarral is éppen ,hogy fel lehet fedezni. Nem kötelező megcsinálni, ha mindenképpen meg karod akkor is ráér később mikor már van több erős hajó és terjeszkedtél arrafelé radarügyileg is bolygókat kolonizálva vagy leigázva egy birodalmat arrafelé.

Vélemény, hozzászólás?