IG1 űrcsata és hibák kihasználása – Floyd69

Nem szeretem, ha akár egy bolygómat is elfoglalják. Már csak a fejlesztések visszaesése miatt sem. Van még pár hiba a játékban, amiket érdemes kihasználni:

1) Az űrbázis 2 tehetetlen a részecskevetős hajókkal szemben, az űrbázis 3 pedig a mezonágyúsokkal szemben. Ha bekapcsolod a lőtávot, mikor megtámadsz egy bolygót, és pont az űrbázis lőtávjának határára mozgatsz egy űrhajót, akkor a bázis nem tud még lőni, a földi ágyúk sem. Viszont a részecskevetők hatósugara éppen egy kicsivel több és elkezdik lőni az űrbázisokat. Szóval, ha űrbázis 2-t támadok, akkor 2-3 részecskevetős hajó elég és mindhárom(!) űrbázis a porba hull. Egy esetben nem működik, ha űrbázis 2 ellen mégy részecskevetős hajóval, de mezonlövegek vannak. Azok sajnos már elérik a hajóidat, de ez ritka.

2) 5. szintre lépés: ha 24 bolygód van és nem támadod meg a dargslanokat, akkor ők sem támadnak meg és mindent ki tudsz fejleszteni és le tudsz gyártani több fullos flottát is. Ez nagyon király, a hiba ott van, hogy nincs időbeli korlát. Ekkor a dargslanok már minden környező fajt (Ychom, Morgath, Drib, Kereskedők, SZNSZ) rég lenyomtak, minden bolygó zöld körülötted, a sullepek és talán még az ecalepek élnek körülötted ( és persze támadnak is, de ekkor már hazakergetem őket).

3) További hiba az AI stratégiája a csatákban. Földi harcnál ész nélkül, lerohanással támad, ahelyett, hogy a laktanyák köré csoportosított tankokkal várna, mert akkor csak nagy túlerő esetén lehetne elfoglalni egy-egy komolyabban védett bolygót. Űrcsatában pedig, mikor az AI megtámad egy bolygót, egyesével(!) kezdi el előreküldeni a rombolóit, miközben a flotta többi része vár.

4) Egy előnytelen hiba: amikor a 2. és 3. szinten elkezdek vadászgépeket termelni, akkor azok még gyengék és gyorsan kipurcannak, különösen a rakétáktól. A 4. szinten már a vadász 4-es és 5-ösöktől súlyos veszteségeket szenvednek bármilyen csatában. Vadász 1 pedig már a múlté a 4. szinten. Ezzel szemben az AI flották kizárólag vadász 1-et tartalmaznak és 5-ös a tűzerejük, ami megegyezik az én vadász 1-emmel. A hiba ott van, hogy még mezonlövegekkel sem tudom gyorsan pusztítani őket, egy 15-16 vadászból álló egységet 5 mezonlöveg alig-alig tud szétlőni. Ha meg én akarok vadászokat használni űrcsatában, akkor meg kiderül hogy gyorsan el kell felejtem ezt. Ez nem igazság!

Vélemény, hozzászólás?