IG1: hangsúly a gazdaságon és a diplomácián van – Gabó

Nem tudtam eddig, hogy az első dargslan támadás mikor történik meg. Azt vettem észre, ha elérsz egy bizonyos fejlettségi szintet, akkor támad meg. Úgy érzékeltem, hogy ez az idő akkor jön el, amikor elkezdem kifejleszteni a csatahajó 2-t. Jó lenne minél jobban eltolni a dargslan hódítás kezdetét, hogy fel tudjak rá készülni.

Nehéz fokozaton annyiban más, hogy az adóbevételeid a felére csökkennek, és a földi harcban sokkal gyengébbek a tankjaid. Végigtoltam másfél nap alatt könnyűn, de nehezen tényleg nehéz; össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

A garthogoknál sokat kell elidőzni, a közepes tankok is nagyon legyengítették és a nagyobb bolygókat csak második rohamra lehet elfoglalni. A nagy térkép elején szenvedtem sokat, mert ott mindenki engem támad. Ion- meg plazmalövegekkel kell bevédeni a bolygókat. Ez eltart egy darabig, és csak utána lehet kereskedelmi bevételekkel megfelelő szintre hozni az adókat, amiből már jut flotta építésre is.

Egyébként a legfontosabb az, hogy már a kezdetektől csak arra gyúrsz, hogy az adó minden bolygón magas, meg elnyomó legyen. Később azok a bolygók érnek majd a legtöbbet, ahová parkot is tudsz építeni, mert ott olcsón fel tudod tornázni elnyomóra a napi adót. Nehéz fokozaton végigtolva majdnem egy hetet vett igénybe.

Az elején fel lehet javítani néhány épületet a tűzoltósággal 50%-ig. A katonai űrkikötőt pl. nem is kell jobban mert úgy is működik és csak pénzkidobás lenne. Inkább építeni kell amennyi bolygóra csak jut, szórakoztatóközpontot. Úgy fel lehet tornázni az adókat magasra, kb. 55-60%-os adómorál mellett. Így többet adóznak, mint normál szinten.

Az Achilles bolygót eléggé lepusztult állapotban kapjuk meg

Bár az ecalepek pénzelésének nem látom sok értelmét. Szerintem a pénz bármelyik birodalomnak teljesen felesleges, mert csak egymást gyilkolják, és a dargslan ellen csak te érhetsz el eredményeket. Egy erős szövetséges létezik csak, a sullep. Ők a legfontosabbak, a többivel csak azért kell szövetkezni, hogy ne támadjanak meg.

Messze a legnagyobb hiba, hogy ha idegen foglal el idegen bolygót, megmaradnak a földi lövegek és a planetáris pajzsok. Az például, hogy az ellenség vadász egyesei a földi vadász 5. és 6. szintűnek felelnek meg, és a Szabad Nemzetek Szövetsége romboló egyesei mezonlövegekkel tüzelnek, nem nagy hiba. Magyarázható a fajok eltérő fejlődésével.

Vélemény, hozzászólás?