IG2: The_King-krahen-Endre internetes csata VIDEÓVAL

Különböző játékstílusok és gazdaságpolitikák találkozása. A játék külön szabálya az volt, hogy nincs kémkedés. Ez nagyban befolyásolta a birodalomépítést: lehet, hogy elsőre könnyítésnek tűnik, viszont a fejlesztés sorrendje ilyenkor nem mindegy.

Ilyet sem minden nap látni

A játék elején előjött egy ritka hiba: a lakatlan bolygók nagy része látható volt. Helyzeti előnyt nem adott, hamarosan eltűntek. Először az űrhajókra kellett figyelmet fordítani, mert kémkedés tiltása esetén a gyors foglalásra számított egy átlagos játékos. A fejlett űrhajók ezt lassítják és nem engedik a terv kivitelezését. Kerekestankot kezdtem nagy tételben gyártani mellé az elején lézertoronnyal, hogy ne érjen meglepetés. A járművek ezen a szinten megrekedtek, mivel aki eszeveszetten űrhajókat fejleszt, az nem tud egyszerre fejlett földi egységeket is mellépakolni.

A NAGY találkozás

A csillagidőből is láthatóan későn jött el az első űrcsata, a Kra’hen Birodalom kissé lemaradt a fejlesztésben. Némi, de nem sok esélye lett volna pár nehézcirkálót leszedni, ha nem középre megy be halomra lövetni a hajóit. Ilyenkor legalább három csoportba osztva, rakétákkal hatékonyabb a támadás a csatamező szélei felé haladva. Az iberon ilyenkor nem kell, hogy bármit is csináljon: ágyú, fegyverzavaró, lézer magától teszi a dolgát, hiszen lőtávon belül van minden ellenséges hajó.

Nosztalgia űrbázisok

Sajnos ilyenkor már a 80-as tűzerejű űrbázis 1. semmit nem ér cirkálók ellen. Úgy gondolta krahen, hogy a játék elején fognak megütközni űrben, és az űrbázisokkal megfogja az ellenfelét. Szegény rombolók ilyenkor már feleslegesen torpedóznak.

A teljesen kifejlesztett iberon csatahajók kevésnek bizonyultak

Lett volna esélye a győzelemre az iberonnak, csak az enyém nagyobb, szebb, erősebb elvek mentén haladva eladta a cirkálóit és csak csatahajóban gondolkodott. Több hajóval, fegyverzavaróval középre beküldött cirkálókkal a shinari nem tudta volna használni a hajómanipulátort. A shinari rendelkezett néhány harci álcázott cirkálóval, viszont csatahajója csak kettő volt. Harci álcázóval például az ellenfélhez közelebb lopózva lehet bedobni a manipulátort, mert az álcázott hajók csak egy pillanatra villannak fel.

Videó: The_King, krahen, Endre IRC csata

Vélemény, hozzászólás?