Az Imperium Galactica II. 20 éves volt – IRC szülinapi játék VIDEÓVAL

Kezdjünk egy dátumos eseménnyel: 2019. december 1. Az IG2 20. születésnapját ünnepelte. Külön köszönet azoknak, akik hajót és időt nem kímélve az IRC játszottak.

Két játékot játszottunk vasárnap este, az elsőről olvashattok egy rövidebb beszámolót, a képek pedig önmagukért beszélnek. A játékban való szereplésért külön köszönet Synchronisation failed-nek, nélküle elképzelhetetlen az internetes játék.

Lomha fotelforradalmárként kezdtem a játékot. Különösebb gond nem lett volna, csak felbukkant Strom a Shinari Köztársaság képviselőjeként, és ahogy a videóban is látszik, kémelhárítás helyett beszivárgó pontokat kapott kémemmel próbáltam Strom ügynökmunkáját megakadályozni a Cheblon Klánnal.

A 75-ös tűzerejű nehéz romboló kevés az űrvédelmi ágyú 1 ellen

Szerencsésen elmenekültem a biztos pusztulás elől, viszont nem néztem le a bolygójára, hogy van-e valami védelme. A játék elején ilyen aprósággal fel lehet tartóztatni egy hatalmas flottát. Hatalmas volt, mert 2 rombolómat kémekkel elintézett, a harmadikat eladtam, hogy fejleszthessek nehéz rombolót és ő a nagy semmit robbantsa a kémeivel.

Miután rájöttem, hogy két évtized legnagyobb hibáját követtem el a kémeimet illetően, máris beszerveztem egy elhárítókémet. Nem lett több hajó oda, viszont szükség volt valami földi védelemre is.

A rakétáserőd Y alakzatba rendezve hatékonynak bizonyult

Földi csataszimulációnál a játék kezdeti szakaszában így nincs sérülése az erődöknek kerekestank támadásnál, nem kell Strom után javítgatni. Hosszú és intenzív támadással meggyengítettem és szétszedtem a birodalmát. Annyira jól sikerült, hogy a többi birodalom ezalatt háromszor fejlettebb lett, mire Strom kiesett.

Az Emberi Szövetség 150-es tűzerejű korvettekkel ment neki az azonos osztályú godan rakétás-paralizálós hajóknak. Az ember hajókon maximum téli gumi lehetett extraként. 🙂 Visszavonulással talán még kezdhetett volna valamit védekezés tekintetében, bár ugye interneten nincs időstop. Nehéz valós időben tervezni és cselekedni párhuzamosan.

Ha a játék elején találkozol a szomszéddal, két dolgot tehetsz: szövetségkötés, vagy elkezded túráztatni a flottád és lerohanod.

Videó: Az IG2 20. éves szülinapi IRC játéka

One thought on “Az Imperium Galactica II. 20 éves volt – IRC szülinapi játék VIDEÓVAL

Vélemény, hozzászólás?