IG1 bolygóvédelem és űrharc: Floyd69

Ha a bolygóvédelemnél van űrbázisom, vadászok, akkor az ellenség megszórja többfejes rakétákkal és azok rombolják a részecske, vagy mezonlövegeket is és elvesztem a bolygót.

Ha csak 5 mezonlöveg van+bolygópajzs, jó taktikázással le tudom szedni a 3 csatahajóját, mielőtt szétlövik a lövegeket. Nem használok űrbázist pontosan a többfejes rakéták miatt. A sullepek, az ecalepek és a dargslanok mind használnak többfejes rakétát. Kipróbáltam 3 db űrbázis v3-mal egy teljes (28 hajós) sullep flotta ellen 5 mezonlöveggel+pajzzsal védekezni, de a többfejes rakétáik szétszedtek mindent. Ugyanezen flotta ellen csak lövegekkel játszva szétlőttem a 3 csatahajót+10 rombolót, majd elpucoltak. Nem tudom pontosan, mi a különbség már a nehéz és a normál között, mert mindig nehéz szinten nyomom. Szerintem nyugodtan megpróbálhatjátok, mert nem olyan vészes.

A dargslan laktanya erős védelmet biztosít

Admirális szinten többször támadnak meg és nagyjából ennyi a nehezítés. Illetve a dargslanok már leigázzák a gyengébb: ychom, morgath, drib fajokat. A kezdeti pályákon minimális a különbség, azt hiszem kétszer lesz vírusfertőzésed a New Caroline bolygón és nem egyszer…de már nem emlékszem pontosan…  Ki fogom próbálni az űrbázisos védekezést, mert lehet hogy még mindig keveset tudok a játékról.

A dargslanok akkor támadnak meg, amikor a 25. bolygót elfoglalod, úgyhogy a bolygólistában érdemes megszámolni hány bolygód van, nehogy idő előtt támadjanak a dargslanok. Akkor is eljutsz a dargslanokhoz, ha megtámadod egyik bolygójukat, vagy a flottát (persze ez nem ajánlatos). Én is nehéz fokozaton játszom, admirális szinten durvul be a játék, mert mindenki támad. Megoldás: 3 laktanya menjen minden bolygóra+plazmavető+pajzs. Később már tehetsz részecskevetőket, ha kifejlesztetted.

Harmadik szinten nagyon fontos, hogy a Garthog 4 elfoglalása előtt minden ki legyen fejlesztve, legyen raktáron legalább 20-30 közepes tank. Majd a negyedik szintre érve azonnal fejleszd ki a nehéz tankot és a laktanyát. Minden bolygóra 3 laktanya+legyen 30 nehéz tank, ha támadnak. Az elfoglalt garthog bolygókon mindenképpen építs lövegeket, mert a negyedik szint elején még nem tudsz laktanyát lerakni és gyakorlatilag védtelenek lesznek a nehezen megszerzett garthog bolygóid.

Mezonlöveg minden bolygó álma

Először mindig a földi védelemre kell fejlesztetni és építeni, a flotta fejlesztését későbbre kell tartogatni. A 4.szint elején a flottád irtó gyenge: hiába van 25 rombolód, meg 3 csatahajód. Ne keveredj vele harcba mert még a gyengébb fajok is felmorzsolják….

One thought on “IG1 bolygóvédelem és űrharc: Floyd69

  1. Ja még valami.

    Az egyik Garthog bolygón egy bug, hogy van két kutató központ is, holott ugyebár csak egy lehet minden bolygón.

    Ezt ki lehet használni, de ha az egyiket lerombolod már nem tudsz helyette építeni másikat sőt ha mindkettőt lerombolod akkor is csak egyet tudsz visszaépíteni.

Vélemény, hozzászólás?