Az IG1 hibája által kolonizálható akár a lakott Center 1 bolygó is – James Wagner

Találtam egy hibát az Imperium Galactica 1-ben, elég nagyot. Mondanom sem kell, már 20 éve játszom ezzel a játékkal, de eddig nem fedeztem fel. Ma mégis rábukkantam. A dolog lényege, hogy az admirális pozícióban már ki lehet fejleszteni a kolonizáló hajót, sőt ki is kell. Hiszen muszáj kolonizálni a fejlesztőlaborok építése végett. Szóval kifejlesztettem, megépítettem, és mentem is, hogy keressek néhány kolóniát.

Amikor a kolonizáló hajó a bolygó fölé ér, és az fel is van derítve (kémműhold) akkor lehet kolonizálni! Igen ám, és itt jön a csel!
Kétféleképp lehet megtenni:

1. A kolonizáló flottádra kattintasz, és megjelenik a KOLONIZÁLÁS opció. Ezt csináltam eddig, ezzel nincs is semmi baj.

2. Ha úgy csinálod, hogy elküldöd a bolygó fölé a kolonizáló flottád, majd visszakattintasz a bolygóra, akkor is megjelenik mikor fölé ér. Itt jön a csel, Amikor megjelenik a KOLONIZÁLÁS lehetőség, akkor akármilyen idegen által lakott bolygóra ha rákattintasz, azt is kolonizálhatod! IGEN! Sőt, akkor az idegen faj épületeit lecseréli EMBER fajéra, és a faj is EMBER lesz! Ezt háromszor megcsinálhatod, miközben elfogy a kolonizáló flottád. Újra létrehozol egyet, ismét egy lakatlan bolygó fölé mész, a lakatlan bolygóra katt, majd ha megjelenik a kolonizálás, bármilyen idegen faj bolygójára kattinthatsz és kolonizálhatod.

Érdekes hiba, de vigyázz, kifagyaszthatja a játékot, illetve összekuszálhatja az épületeket is. Csak okosan.
(Az itt leírt hiba kihasználása csak a “hagyományos/DosBox-os IG1-ben” lehetséges. Az Open IG1-ben nálam nem működik. -Endre)

 

Vélemény, hozzászólás?