Átfogó stratégia IG1 hadjárathoz: Adani12345

Időt lehet húzni az első két pályán, ami a végső győzelmet segíti úgy, hogy az első szinten csak akkor csatlakozol a Thorin zászlóshajóhoz, mikor már odaért a flotta.

2. szinten csak a 2. vírusfertőzést jelentsd az ezredesnek, illetve a Romboló 2-es szállítmányt csak az Achilles bolygónál támadd meg, vagy rögtön azután, hogy elhagyta. Mindkét esetnél ha ki lehet centizni, de ha nem sikerül azonnal: game over. 🙂 Még egy könnyítés: ha a Garthog flottát nehezen győzöd le (eredeti játékban elég, ha szétlövöd a Romboló 2-t, Open-IG1-ben meg kell semmisíteni a flottát), építs 5 ionlöveget az Achilles bolygóra és az Achilles mellett támadd meg. 5 ionlöveg simán leszedi a hajók nagy részét.

3. szinten az utolsó Garthog bolygó elfoglalása előtt lehet fejleszteni és gyártani, akár még pár bolygót is elfoglalhatsz. Később majd kitérek erre.

A dargslanok önjavító tankokkal keménykednek

4. szinten 24 bolygónál állj le, mert a végjáték akkor indul, ha meglesz a 25. bolygód vagy foglalásból, vagy kolonizálásból. 24 bolygónál fejlessz ki mindent, amit tudsz és csak utána.

Nagyban gyorsítja a végjátékot, ha kihasználod a játék hibáját. A lövegek inverz módon sérülnek űrben és földön. Így lehet a 3. szinten elcsórni a mezonlöveget a Ychom-októl. Támadd meg a Center bolygót, amin van mezonlöveg. Rakétával sebezd meg mindegyik löveget és vonulj vissza. Akár kémműholddal meg is kukkolhatod a bolygót 2%-os sérülés űrben = 98% a bolygón. Ha újratámadsz, akkor beadja a földi harcot. Lehet, nem megy azonnal, kell pár roham, de foglalható a bolygó. A lényeg, hogy ne lődd ki véletlenül se a mezonlöveget. Miután foglaltad, már építhető máshol is. Ha ügyes vagy, a laktanyát is le tudod nyúlni. 90% körüli sérülésnél megadja magát, ki is fogja írni, hogy kapitulált. Arra vigyázz, hogy azonnal szüntesd be a tüzelést, nehogy kilőjék, így az is meglesz.

Dargslan támadás Csatahajó 3-mal minden űrbázis kilőhető lőtávon kívül. Ki kell centizni, de menni fog: a te csatahajód épp eléri, és tudja lőni az űrbázist, az nem tud visszalőni. Űrbázisok kilövése után lőj rakétát minden pajzsba és ágyúba, majd visszavonulás. Mentesz és támadsz. Ha beadja a földi csatát, akkor hajrá! Védekezésnek bőven elég 5 mezonlöveg és 1 bolygópajzs minden bolygóra. A pajzs arra jó, hogy először azt fogja lőni, ezzel lekötve az egységeket. Vadászokat csak akkor lőj, ha nincs más. Ha hajót hoz, minden löveggel össztűz arra, ha csatahajó is jön, akkor előbb arra. Sokszor így megfogható egy Dargslan flotta.

Bizony jól jönnek a tankok, mert felszíni támadás várható

Főleg a játék elején-közepén, de a végjátékban is hasznos, ha a bolygóközi raktárban tartod a tankjaidat és arra a bolygóra rakod le mindig, amit épp támad. 3. szinten a Garthog mindig más bolygót támad, akár végig is hívhatod őket. Akkor kiderül, melyiket, de néha meggondolja magát. Figyelni kell, hová megy a flotta, és mindig arra a bolygóra rakni a tankokat, amerre megy. Ha elcsórtad a mezonlöveget, és építettél minden bolygóra 5-öt, akkor esélytelen. Ilyenkor tank nem is kell védelemre.

2 thoughts on “Átfogó stratégia IG1 hadjárathoz: Adani12345

Vélemény, hozzászólás?