IG1 indítása XP alatt, vagy Open IG1 telepítése Windowshoz: 5API megoldása

Nekem így indult el az Imperium Galactica I.:

1. Fogod a játék 2 CD-jének tartalmát és úgy ahogy vannak felmásolod egy könyvtárba, oda, ahonnan majd indítani szeretnéd és felülírni nem kell, az átvezető animációk ugyanazok.

2. Elindítod a Total Commandert. Fogod az IG1_V12 (ez az 1.2-es patch amit pl. imperiumgalactica2.hu-ról is leszedhetsz) tartalmát és bemásolod abba a mappába ahova a két cd tartalmát másoltad és természetesen felülírsz mindent.

3. Utána abban a mappában ahova másoltad a játékot megkeresed a SETUP könyvtárat és kétszer klickelsz az Install.exe-re

4. Utána fogod az IG1_V13 (ez az 1.3-as patch, amit szintén ugyanonnan szedhetsz le) tartalmát és ugyanúgy átmásolod a játékot tartalmazó mappába és felülírsz mindent.

5. Feltelepíted a DOSBox-0.74-et. Itt minden értelemszerű. Meg lehet találni hivatalos honlapon is, most ellenőriztem le.

6. Fogod a játék könyvtárában található Install.exe fájlt, bal klick rá és “fogd és vidd” módszerrel ráviszed a DOSBox-0.74 indítófájljára. Így kényelmesebb, mint DOS-os parancsokat gépelgetni a DOSBox-on belül.

7. Hangkártyát detektáltatod, vagy magad állítod be, majd hang tesztelése (remélhetőleg lesz hang), majd kilépés és mentés.

8. Fogod a játék könyvtárában található Imperium.exe file-t és bal klick rá és “fogd és vidd” módszerrel ráviszed a DOSBox-0.74 indítófájljára. Elindult a játék.

9. A DOSBox-on belül – hogy jól menjen a játék és még az IG1 főmenüjében – nyomva tartott Control mellett elkezded nyomogatni az F12-t. Ezzel a Cpu Cycles-t növeled. Ctrl+F11-gyel pedig csökkentheted. Nekem fel kellett tolni 35000-re hogy simán fusson. Ha unod hogy csak 500-asával emeli, akkor a Dosbox conf fájljában a cycleup sort feltolod 2000-re, ekkor 2000-esével növel.

Próbálgasd, hogy hogy megy a legjobban, mert eltérő infókat olvastam erről.
Innentől kezdve simán játszhatsz. 😀

Ez csak windows XP-n lett tesztelve. A legbiztosabb az Open IG1 Java telepítője Windowshoz.

Vélemény, hozzászólás?