Ninive gazdaságos Imperium Galactica I. hadjárata szegény admirálisoknak

Sokat játszottam és játszok ma is az IG1-gyel. Habár mostanában hanyagolom, már vagy fél éve nem mulasztottam vele az időt. Eleinte én is úgy játszottam, hogy hamar lenyomni mindenkit, amilyen gyorsan csak lehet, hadd jöjjön a következő rész. Aztán rájöttem, hogy így nagyon nehéz, mindenki az ellenségem, állandóan támadnak, néha azt sem tudtam hol áll a fejem, úgy belegabalyodtam a sok üzenetbe.

Ellenséges flotta a Garthog 4 bolygó közelében, egy másik a Centronomnál, a Naxoson éheznek, a Magellán 3-on túl kevés a népesség, a tudom én hol felrobbant valami, ráadásul a Dargslan király zaklat a diplomácia szobában a fenyegetőzéseivel. Nem beszélve a Sullep klánról. Nekik is nagyon nagy volt az arcuk.

Földi csata a Garthog 5 bolygón

Lényeg a lényeg: a diplomácia. A Ghartogokat ugye le kell győzni, mert utána léphetünk a következő részbe. De ezt se kapkodjátok el, én már direkt húzom az utolsó bolygójuk elfoglalását, addig, míg nem erősödöm meg a lehető legjobban, és amikor minden kész, akkor támadom meg. Mert ha elfoglaltuk, akkor kezdődik az igazi játék.

A többi népet nem kell bántani: az ychomoktól kezdve a sullepen keresztül a Szabad Nemzetek Szövetségéig mindenkivel szót lehet érteni. A drib Protektorátust meg szoktam támadni, bolygófoglalás miatt. Amúgy kolonizálással gyarapítom a népemet. Így, hogy csak a dargslan az ellenség, a többiek szövetségesek, sokkal könnyebb és élvezetesebb a játék.

Mondjuk a szövetségesekkel is csak a baj van, mert állandóan pénzt, paripát, fegyvert kunyerálnak, de legalább nem támadnak meg. Valamint nem muszáj nekik mindig utalni valamit, el is lehet utasítani a kérelmet. Most nem jut eszembe melyik nép az (Ecalep Köztársaság-szerk.), de olyan pofátlan hazugságokkal próbálnak pénzt szerezni, hogy már csak ezért érdemes kipróbálni a diplomáciát.

Ne csaljatok! Ez a játék nem érdemli meg, hogy csalással nyerjétek meg! A többi sem, de ez nem ide tartozik.

Vélemény, hozzászólás?