Imperium Galactica I. végig vitele – Floyd69 általános stratégiája

Az IG1 végig vitele nem nehéz, sose használtam cheat-et. Követendő stratégia, hogy mielőtt továbblépsz egy következő szintre, minden legyen kifejlesztve, építs gyárakat és a bolygóvédelem kiépítése a legfontosabb a 4. szintre lépésnél.

Ekkor ugyanis a Garthogok ellen oly erős flottádnak meggyűlik a baja a többi idegen fajjal. A Morgathok és az Ychomok ellen kisebb nagyobb veszteségekkel még harcolhatsz, de a többiek ellen esélyed nincs cirkáló 1-gyel, meg romboló 2-vel. Az egyetlen védekezés a bolygóra 2-3 barakk, később laktanya telepítése, hogy kb. 20-25 tankot le tudj tenni, ha megtámadják a bolygódat. Ehhez még az is kell, hogy legyen tartalék tank, mert néha igen gyorsan pótolni kell a kilőtt tankokat.

A titokzatos Dargslan Királyság állandóan megadást követel

Taktika a Dargslanok ellen:

Ne támadd meg a flottájukat, mert ledarálják. Ha van min 15 db cirkáló 3 mezonágyúkkal, pajzs v4-gyel és lézer 4-gyel + 3 csatahajó állig felfegyverezve akkor már meg lehet próbálni. Amikor eljutok odáig, hogy ez megvan nekimegyek e flottájuknak, de előbb nem reszkírozom. A védekezésre ellenük ne használjatok űrbázisokat, mert a többfejes rakétákkal semmi perc alatt szétlövik őket és a felszíni ágyúk is sérülnek, ami rontja az esélyeidet egy fullos Dargslan flotta esetében. Támadás esetén törekedj arra, hogy a csatahajókat lődd szét az ágyúkkal, mert akor annál kevesebb tankkal kell a bolygócsatában szembenézni. Ha mindhármat kilövöd nem tudják elfoglalni a bolygót.

Több hibát is találtam a játékban:

1) A cirkáló 2-re nem lehet részecskevetőt felszerelni, csak plazma és ion(!) ágyúkat, ezzel a felszereltséggel semmit sem ér. Ezzel szemben a cirkáló 1-re sikerül feltenni hajónként 2 db részecskevetőt. Inkább fordítva kéne lennie, nem?

2) A romboló 3-ra csak Lézer 3-at és ami a nagyobb baj csak Védőpajzs v2-t lehet csak felszerelni, ami nagyobb sebezhetővé teszi. A romboló 3 a legszebb hajó a játékban, kár, hogy ilyen gyengén lehet csak felfegyverezni és ezért az ultimate solution a cirkáló 3 lett, ami tényleg nagyon király hajó.

3) A romboló 2-re csak lézerfegyvereket lehet rakni és még a gyengébb fajok elleni harcban se sokat ér a nehézfegyverek ellen.

4) A csatahajó 2-n nincs lézerágyú pad, csökkenti a tűzerőt…

5) Rossz, hogy a plazmaágyút csak a 4 szinten tudod kifejleszteni, mert ott már nem az a legfejlettebb, hanem a részecskevető. A 3. szinten nem is lehet nehézfegyvereket fejleszteni…

One thought on “Imperium Galactica I. végig vitele – Floyd69 általános stratégiája

  1. Időt lehet húzni az első két pályán, ami a végső győzelmet segíti úgy, hogy az első szinten csak akkor csatlakozol a Thorinhoz mikor már odaért a flotta. Második szinten csak a 2. vírusfertőzést jelentsd az ezredesnek, ill. a Romboló2-es szállítmányt csak az Achillesnél támadd meg vagy rögtön azután, hogy elhagyta. Mindkét esetnél ha ki lehet centizni, de ha nem sikerül azonnal game over. 🙂 3. szinten az utolsó Garthog bolygó elfoglalása előtt lehet fejleszteni és gyártani, akár még pár bolygót elfoglalhatsz. Később majd kitérek még erre.

    4. pályán 24 bolygónál állj le, mert a végjáték akkor indul ha meglesz a 25. bolygód vagy foglalásból vagy kolonizálásból. 24 bolygónál fejlessz ki mindent, amit tudsz és csak utána.

    Nagyban gyorsítja a végjátékot ha kihasználod a játék bugját. A lövegek inverz módon sérülnek űrben és földben. Így lehet a 3. szinten elcsórni a mezonlöveget a Yhcom-októl. Támadd meg a Center bolygót, amin van mezonlöveg rakétával sebezd meg mindegyik löveget és vonulj vissza. Akár kémműholddal meg is kukkolhatod a bolygót 2%-os sérülés űrben 98% bolygón. Ha újratámadsz beadja a földi harcot lehet nem megy azonnal kell pár roham, de foglalható a bolygó a lényeg, hogy ne lődd ki véletlenül se a mezonlöveget. Miután foglaltad már építhető máshol is. Ha ügyes vagy a laktanyát is le tudod nyúlni, 90% körüli sérülésnél megadja magát ki is fogja írni, hogy kapitulált, arra vigyázz, hogy azonnal szüntesd be a tüzelést, nehogy kilőjék, így az is meglesz.

    Dargslan támadás Csatahajó 3-assal minden űrbázis kilőhető lőtávolon kívül ki kell centizni, de menni fog a te csatahajód épp eléri és tudja lőni az űrbázis nem tud visszalőni, űrbázisok kilövése után rakéta minden pajzsba és ágyúba majd visszavonulás. Mentesz és támadsz. Ha beadja a földi csatát akkor hajrá Védekezésnek bőven elég 5 mezonlöveg és 1 bolygópajzs minden bolygóra a pajzs arra jó, hogy először azt fogja lőni ezzel lekötve az egységeket. Vadászokat csak akkor lőj ha nincs más ha hajót hoz minden löveg összűt arra, ha csatahajó is jön arra, sokszor így megfogható egy Dargslan flotta.

    Főleg a játék elején-közepén, de a végjátékban is hasznos ha a bolygóközi raktárban tartod a tankjaidat és arra a bolygóra rakod le mindig, amit épp támad. 3. szinten a Garthog mindig más bolygót támad, akár végig is hívhatod őket akkor kiderül melyiket de néha megoldatlanja magát. Figyelni kell hová megy a flotta és mindig arra bolygóra rakni a tankokat, amerre megy. Ha elcsórtad a mezonlöveget és építettél minden bolygóra 5-öt esélytelen akkor tank nem is kell védelemre.

Vélemény, hozzászólás?