Galaktikus Hírek

IG2 Kra’hen, lehetetlen szint VIDEÓVAL – Adani12345

Egy korábban fel nem töltött game play. Amikor skirmish-ben játszol, sokkal egyszerűbb még lehetetlen szinten is, nem hátráltatnak küldetések és a nem kedvelt Istencsászár feladatai: kolonizálj 2 év alatt 5 bolygót, hátha felfedez valaki. Mivel minden pénzedet ebbe ölted bele, nem is tudsz védekezni ellene.

Na jó, ne legyünk igazságtalanok, a végjátékban azért küld egy nagy tankkapacitású flottát, amivel gyerekjáték a bolygófoglalás szimulált csatával. Ha jó sok megatankot legyártasz addig és tele tudod rakni. 88 Iontornyos megatank úgy megy át minden védelmen, mint kés a vajon, szinte veszteségek nélkül. Akár a galaxis 3/4-ét simán le tudod vele söpörni 1-2 tank veszteséggel.

Kra’hen esetén alapvetően két módszerrel lehet simán nyerni. Kémkedés hiánya miatt sok pénzt lehet spórolni, az nagy előny. Alapvetően 4 bolygóval már egész szépen lehet fejlődni, így 3 bolygót kell kolonizálni, jó eséllyel lesz legalább 1, ami 200% feletti gyártókapacitásos és 150%-os a növekedés. Ha nem, akkor egyet szükség esetén még mindig lehet terraformálni. Csak űrhajókra koncentrálva nehéz korvettig el lehet menni,  ha nem fedeznek, aztán lánctalpastank és lézertorony, plusz lőtávnövelő. Ha van idő, még mindig antigravitációs tankfejlesztés a javasolt. Ha nem fedeztek fel: 2 nehéz korvett és 4 antigravitációs tankkal lehet menni prédát keresni radarhatáron belül ( mélyűr radarig lehet fejleszteni). Közben lehet a korvettekhez felszerelést fejleszteni: ECM a legfontosabb, ezt még gyártás közben kifejleszted és felrakod. Amint kész, jöhet a neutronágyú, hogy az űrvédelmi ágyúk se okozzanak meglepetést. A többi ráér a tankok után. Persze hiperhajtómű MK3 legalább legyen meg, ez fontos. Így jó esetben be lehet darálni több birodalmat, már ekkor lesz sok bolygód, és vele jövedelmed. Mire nehéz cirkáló hamvasztóval is meglesz, ideális esetben ezekkel minden veszélyesebb birodalom legyőzhető. Ember, shinari, a többi faj meg lassan fejlődik, talán még cirkálója sem lesz, amikor beköszönök a nehéz cirkáló+hamvasztó hajókkal.

Másik biztosabb játék, ami hosszadalmasabb, hogy sokáig rejtőzködöm. Talán még akkor sem fedeznek fel, mikor már nehéz cirkáló+hamvasztó és megatank szinten vagyok. Ezeket lehet tömeggyártásban gyártani és fejleszteni hozzá mindent, de akkor szinte biztos, hogy lesz egy birodalom –ember/shinari– melyek már legyőztek több birodalmat. Ezáltal nagyon erős lett, van már csatahajója és megatankja is, sőt nehéz erődökkel telepakolt bolygóik. Gyakran kell majd tankokért visszamenni a gyártóbolygóhoz, főleg ha időnyerés miatt szimulált csatákkal foglalsz bolygót. 20-30 iontornyos megatank minden bolygót bezúz, nehéz erődökkel és tankokkal is, de szimulációban sokszor indokoltnál is több tankot vesz el.

Vélemény, hozzászólás?